Χρώματα συναντάμε συνεχώς στην καθημερινότητά μας και, δίχως να το γνωρίζουμε, επηρεάζουν την ψυχολογία μας και το πως αισθανόμαστε. Όπως έχει αναφέρει άλλωστε και ο αριστουργηματικός Πικάσο Τα χρώματα, όπως τα χαρακτηριστικά, ακολουθούν τις αλλαγές των συναισθημάτων”.

Η προτίμηση των ανθρώπων για συγκεκριμένα χρώματα βασίζεται σε ένα πλήθος παραγόντων όπως το περιβάλλον, η προσωπικότητα, η εμπειρία και η ανατροφή. Για παράδειγμα, γνώριζες ότι το μαύρο είναι το χρώμα που χρησιμοποιείται και ως ένδειξη υπεροχής, κομψότητας καθώς και ελκυστικότητας;

Το μπλε χρώμα είναι συνδεδεμένο με το χρώμα του ουρανού, το οποίο δηλώνει ηρεμία, γαλήνη και την καθαρότητα της ψυχής. Θεωρώντας τον εαυτό σου ειλικρινή, δεν βλέπω τον λόγο να αποφύγεις το μπλε αλλά και τις αποχρώσεις του όπως είναι το baby blue, το τιρκουάζ  ή το ραφ. Θα τις βρεις είτε σε ρούχα, αξεσουάρ αλλά και παπούτσια, διότι φέτος θα φορεθούν αρκετά οι ανοιχτές αποχρώσεις.

Το πράσινο είναι απόχρωση βγαλμένη από την φύση και συμβολίζει την ελπίδα, την αναγέννηση, την ωριμότητα της ψυχής. Είναι το πιο κατευναστικό χρώμα που υπάρχει, καθώς φέρνει τη δυναμική ισορροπία ανάμεσα στο κίτρινο και το μπλε. Όσοι το επιλέγουν είναι πιθανό να βρίσκονται σε αναζήτηση πραγματικής αγάπης. Μην ξεχνάς τα παράγωγα του πράσινου όπως το βεραμάν, το λαχανί αλλά και η μέντα που θα αναδείξουν την εσωτερική σου γαλήνη και σίγουρα θα προκαλέσεις στο πέρασμά σου το αυθόρμητο χαμόγελο περαστικών!

Για το κόκκινο σίγουρα θα έχεις ακούσει πως είναι το χρώμα του πάθους, της επιθετικότητας αλλά και της έντασης. Θεωρείται δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσεις έντονο κόκκινο φόρεμα ή κάποιο ρούχο, το οποίο θα καλύπτει μεγάλο κομμάτι του σώματός σου, σε περίσταση κατά την οποία επιδιώκεις να τραβήξεις τα βλέμματα, μιας και το κόκκινο φημίζεται για αυτή του την ιδιότητα. Κόκκινο θα προτείναμε σε έγχρωμες επιδερμίδες ή έστω με λίγο μαύρισμα για να σε αναδείξει στο έπακρο.

Το μωβ κρύβει τα εξής χαρακτηριστικά: Κυριότητα, διότι από τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν αρκετά το μωβ οι βασιλιάδες με αποτέλεσμα να αναδεικνύει το πνεύμα αλλά και την πολυτέλεια. Τα τελευταία χρόνια με το να το συναντάμε όλο και πιο συχνά στην μόδα, είτε σε μωβ είτε σε λιλά, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να προσθέσεις πολυτέλεια στις αποχρώσεις της γκαρνταρόμπας σου.

Βάση μελετών στην ψυχολογία των χρωμάτων, το λευκό συμβολίζει την απλότητα, ειλικρίνεια και αθωότητα της ψυχής. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε το γεγονός, ότι μόλις φορέσουμε κάτι λευκό, η διάθεσή μας αμέσως γίνεται ευχάριστη, με αποτέλεσμα να υποστηρίζουμε την απόχρωση του λευκού. Must χρώμα για άνοιξη- καλοκαίρι και πόσο μάλλον με λίγο μαύρισμα, το οποίο θα αναδείξει στο έπακρο το λευκό λόγω της αντίθεσης που θα δημιουργήσει.

Τέλος, το αγαπημένο σε όλες μας ροζ, λέγεται ότι είναι το  χρώμα που προσδίδει γλυκύτητα, συμπόνια αλλά και ευθύτητα. Τα περισσότερα κορίτσια διαθέτουν ιδιαίτερη αγάπη προς το ροζ και έτσι καταλήγουμε ότι είναι η απόχρωση της αθωότητας. Πολλές από εμάς όμως συνεχίζουμε να έχουμε λατρεία προς το ροζ και όσο περνάνε τα χρόνια ακόμα περισσότερο. Άλλωστε το outfit μας, όποτε περιέχει αύτη την απόχρωση, συμβαίνει να επανέρχονται μνήμες από τις παιδικές μας ηλικίες. Αν δεν είσαι και τόσο pink girl, θα προτείναμε εναλλακτική σε πιο ανοιχτή απόχρωση, όπως το baby pink ή light pink.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σου. Ελπίζουμε να σου άρεσε το άρθρο και θα χαρούμε να μας αναφέρεις την δική σου γνώμη επί του θέματος.

Καλάθι

Back to Top